Pannon Egyetem, Gazdaságtudományi Kar

Web: www.gtk.uni-pannon.hu

 

A nagy múltra visszatekintő és jelentős szakmai hagyományokkal rendelkező Pannon Egyetem egy folyamatosan növekvő és rangos felsőoktatási, szellemi és kutató központként számon tartott felsőoktatási intézmény, amely meghatározó szerepet tölt be a Közép – Dunántúli Régióban. Az Egyetem magas minőséget képviselő kutatási és fejlesztési tevékenységével nagymértékben hozzájárul az állami és civil társadalom működéséhez és fejlődéséhez. Az Egyetem öt kara által kínált hazai és nemzetközi élvonalba tartozó képzési programok lefedik csaknem az összes tudományterületet. Kutatási tevékenységek eredményei rangos nemzetközi folyóiratokban jelennek meg, továbbá az intézmény innovációs programjai hozzájárulnak a versenyképes ipari és szolgáltatási termékek fejlesztéséhez.

 

A Kar elsődleges célkitűzése a közgazdaságtudományhoz kapcsolódó oktatás. Különféle gazdasági, műszaki menedzser, üzleti, valamint távoktatási és vezetői továbbképzési programokat és tárgyakat kínál, de szintén aktív a kutatási és innovációs programok területén. A Kar célja olyan szakemberek képzése, akik képesek regionális, hazai és nemzetközi jelentőséggel bíró vállalkozási rendszerek megalkotására, vezetésére és működtetésére. A Gazdaságtudományi Kar aktív és meghatározó szereplője a helyi gazdaságnak. Az itt dolgozó kollégák jártasak a nemzetközi együttműködési pályázatok kidolgozásában, vezetésében és megvalósításban: FP6, FP7, HU-HR IPA, Interreg, Leonardo, etc.

 

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara szervezeti egység kategóriában az országban elsőként nyerte el a Felsőoktatási Minőségi Díjat 2008-ban. A Díj odaítélésénél többek között az oktatás színvonalát, az infrastruktúra fejlettségét, a hallgatók elégedettségét, a vállalati partnerekkel való együttműködés és a tehetséggondozás minőségét értékelte a bíráló bizottság.

 

2014-ben a Kar jelentős mérföldkőhöz érkezett: az AACSB International (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) tagja lett.

 

A Gazdaságtudományi Kar nappali és levelező tagozaton doktori képzést kínál. A Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola kiváló professzorok vezetésével három kutatási főirányban végzi tevékenységét (Közgazdaságtudomány, Menedzsment tudományok, Agrárökonómiai kutatások).